Φύλαξη χαλιών

Φύλαξη Χαλιών & Αποθήκευση

Η φύλαξη χαλιών γίνεται στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στο Νέο Ηράκλειο. Τα χαλιά είναι απολύτως ασφαλή και φυλάσσονται, σε ειδικά ράφια μέσα σε νάιλον θήκη, κάτω από τις καταλληλότερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η φύλαξη των χαλιών, εφόσον συνδυάζεται με τον καθαρισμό τους, είναι δωρεάν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους που παρεδόθησαν σε εμάς. Μετά τη παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας και την υποχρεωτική εξόφληση του λογαριασμού καθαρισμού τους, υπολογίζονται χρεωστικά φυλάξεως (ισχύουσα τιμή / τετρ.μ. + Φ.Π.Α.).

Φύλαξη Χαλιών & Αποθήκευση στον χώρο σας

Φύλαξη Χαλιών

Εφόσον αποφασίσετε να αποθηκεύσετε κάποιο χαλί σε δικό σας χώρο πρέπει να προσέξετε τα εξής:
Να είναι πλυμένο και στεγνωμένο καλά. Σωστό είναι να έχει συσκευασθεί σε νάιλον και να ανοίξετε μερικές τρύπες σε αυτό, σε όλο το μήκος του χαλιού, για να αερίζεται επαρκώς και να αποκλείσουμε τη πιθανότητα, έστω αν έχει κρατήσει μια πολύ μικρή υγρασία, μετά από καιρό να μουχλιάσει. Μη φοβάστε για εμφάνιση σκόρου, εφόσον το χαλί έχει πλυθεί σωστά. Το πλυμένο μαλλί δεν μπορεί να δημιουργήσει σκόρο, άρα δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μέσα στο χαλί αντισκοριακά.

Να τοποθετηθεί σε ράφι, σε οριζόντια θέση, έτσι ώστε να μην τσαλακώσει και χαλάσει το πέλος και το στημόνι του. Επίσης, το σημείο που θα τοποθετηθεί να είναι υψηλό, τουλάχιστον 70 – 80 εκατοστά πάνω από το δάπεδο, για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα να έρθει σε επαφή με νερό, σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος (πλημμύρα, διαρροή κτλ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *